Bachata en Kizomba (Oostende)

15 lessen op maandag

vanaf maandag 12 sept 2022 om 19u00

Lidgeld 85 euro (15 lessen)

let wel: we starten UITZONDERLIJK een weekje later dan anders, zodat we dan kunnen verhuizen naar ons nieuwe danspaleis in Oostende: Steense Dijk 188 (3 zalen, 1000m2 dansplezier, alle modernste technieken edm)

Bachata

Er is veel te doen rondom de Bachata.

Nieuwe dans- en muziekstijlen zijn vol in ontwikkeling binnen deze populaire dans.

Bachata is een Domicaanse partnerdans, gedanst over de gehele wereld. Er zijn geen strakke regels. In zijn algemeenheid varieert de dansstijl tussen snelle bachatas die los (met alleen de handen vast) gedanst worden, en romantische bachatas die dichter tegen elkaar aan worden gedanst met meer fysiek contact.

Voor de oorpsrong moeten we terug tot de jaren 1960 waar zangers die op gitaren speelden en zo het levenslied of smartlapen verkondigde, werden geassocieerd met de lagere sociale klasse. Bachata werd lang geboycot door de media op aanvraag van de rijkere klasse omdat het niet thuishoorde in hun levensstijl. Pas in de jaren negentig is de Bachata doorgedrongen in Europa en België.

De basis-danspas is eenvoudiger dan de Salsa en Merengue en is zeer sensueel.

Kizomba

Kizomba is een populaire, urban dans uit Angola. De dans bestaat uit trage passadas (stappen) en ritmische bewegingen waarbij 2 lichamen op een vloeinde wijze als één dansen. De dansstappen komen van de Social Semba, maar met een verschillende interpretatie van de muziek, waardoor het zijn eigen identiteit creëert.

Dat kizomba een romantische en sensuele dans is die je met een partner doet, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen.

Het woord kizomba betekent ‘feest’ in de Angolese taal Kimbundu.

Deze dans kenmerkt zich door de schijnbewegingen die mannen maken met hun benen, de heupbewegingen van de dames en de typische muziek met vaak invloeden uit R&B, rap, dance en hiphop.

Kizomba en tango hebben veel overeenkomsten. Qua connectie en passen zijn er veel vergelijkingen te vinden. Een van de grote verschillen is echter dat bij kizomba het onderlichaam meer in beweging is.