Bachata

Bachata (Oostende)

Een volledig nieuwe cursus met gastleraar ALEX

Lidgeld: 90 euro/persoon (15 lessen)

optionele verzekering 10 euro/pers (volledig sportjaar)

bij combinatie met ‘Start2dance’ of  ‘Salsa’ of ‘Swing’ of ‘Lindy Hop’ krijg je 22,22% korting op je 2de cursus

 

Nieuwe start sept 2023

woensdag 13 sept om 20u

Bachata

Bachata is een Dominicaanse koppeldans, gedanst over de hele wereld. Er zijn geen strakke regels. In zijn algemeenheid varieert de dansstijl tussen snelle Bachata’s die los (met alleen de handen vast) gedanst worden en romantische Bachata’s die dichter tegen elkaar aan worden gedanst met meer fysiek contact.

De Bachata dans werd voor het eerst uitgevoerd op de Dominicaanse Republiek. Het wordt gedanst in een vierkwartsmaat, waarbij de basispas bestaat uit een stap opzij (tel 1), het aansluiten met de andere voet (tel 2), nog een stap opzij (tel 3) en opnieuw aansluiten met de andere voet waarbij geëindigd wordt in een tap (tel 4). De volgende vier tellen wordt deze basispas herhaald, maar dan de andere kant uit, waarbij wordt vertrokken met de voet die op de vierde tel de tap heeft gemaakt. De basispas kan zowel in de klassieke danshouding – met de rechterhand op de rug van de partner – als in de open houding – waarbij man en vrouw elkaars handen vasthouden – worden gedanst.

Hoe gaan we te werk?

Op een gestructureerde manier leert Alex jou de danspassen aan. Alle lessen starten met een leuke, ont stressende opwarming waarin verschillende basispassen en draaibewegingen individueel en op het ritme van de muziek, worden aangeleerd. Daarna starten we met het dansen in koppel.

Bij het aanleren van een figuur wordt reeds van bij de eerste les aandacht besteed aan de subtiliteit van het leiden (door de man, hoe en op welke manieren) en het volgen (door de vrouw). Elke nieuwe figuur wordt nauwkeurig geanalyseerd en stap voor stap aangeleerd. We besteden extra aandacht aan het voetenwerk. Je leert luisteren naar het ritme van de muziek. Je leert de danspartner aanvoelen in elke draaibeweging. Danscomfort voor beide danspartners is belangrijk. Elke les herhalen we de figuren van vorige les en leren we een nieuwe figuur bij.