Salsa

Salsa (Oostende)

Een volledig nieuwe cursus met gastleraar ALEX

Lidgeld: 90 euro/persoon (15 lessen)

optionele verzekering 10 euro/pers (volledig sportjaar)

bij combinatie met ‘Start2dance’ of ‘Bachata’ of ‘Swing’ of ‘Lindy Hop’ krijg je 22,22% korting op je 2de cursus

 

Nieuwe start sept 2023

– beginners: woensdag 13 sept om 19u

– gevorderden: woensdag 13 sept om 21u

Cubaanse Salsa

Cubaanse Salsa of casino is een type van Salsa die werd ontwikkeld in de jaren ’50 in Havana. Een groep jongeren besloot haar eigen type van Salsa te creëren met specifieke figuren, die gedanst worden in een grote cirkel of een rueda. In koppel wordt de Cubaanse Salsa niet gedanst in een vooruit-achteruit beweging zoals de meeste Salsa types, maar eerder in een eindeloze cirkel waar partners rond elkaar stappen en draaien. De laatste jaren is Cubaanse Salsa een echte hype geworden. Salsa wordt over de hele wereld gedanst en overal waar je op reis gaat zal je wel een leuke Salsabar weten te vinden waar je kan dansen en uitgaan.

De Cubaanse Salsa dansen is één van de mooiste voorbeelden van een gezonde en leuke gemeenschap: in groep leren, bewegen, lachen en samen groeien!

Hoe gaan we te werk?

Op een gestructureerde manier leert Alex jou de danspassen aan. Alle lessen starten met een leuke, ont stressende opwarming waarin verschillende basispassen en draaibewegingen individueel en op het ritme van de muziek, worden aangeleerd. Daarna starten we met het dansen in koppel.

Bij het aanleren van een figuur wordt reeds van bij de eerste les aandacht besteed aan de subtiliteit van het leiden (door de man, hoe en op welke manieren) en het volgen (door de vrouw). Elke nieuwe figuur wordt nauwkeurig geanalyseerd en stap voor stap aangeleerd. We besteden extra aandacht aan het voetenwerk. Je leert luisteren naar het ritme van de muziek. Je leert de danspartner aanvoelen in elke draaibeweging. Danscomfort voor beide danspartners is belangrijk. Elke les herhalen we de figuren van vorige les en leren we een nieuwe figuur bij.