Wie zijn we

Dansschool GEVADA bestaat in 2024 precies 37 jaar

 

Wie we zijn

De oprichters zijn gediplomeerde dansleraars Guido en Christine, die de dansschool in 1987 vanaf nul hebben opgebouwd tot het mooie huidige resultaat.

In het jaar 2000 is zoon Tim mee in het bestuur gekomen en neemt hij als gediplomeerd dansleraar ook een groot pakket van de lessen op zich. De familie mag dus beschouwd worden als de drijvende kracht, maar daarnaast zijn er ook nog drie andere gediplomeerde dansleraars in Latin en Ballroom, 12 (!) jeugdleraars en vele vrijwilligers.

Wat we doen

Wij bieden dansles aan alle leeftijden: kleutertjes, kinderen, tieners, volwassenen en senioren.

De jeugdwerking vindt plaats in Oostende: kleuterdans, urban, hiphop, streetdance, modern, hedendaags, dancehall, breakdance, ballet, high heels, clipdance, Orientaalse dans en twee showteams.

 

De hoofdactiviteit is de basiscursus ‘start to dance’ (of trouw- en feestpakket), waarbij het jongste lid 14 jaar is, en het oudste 86 jaar. In Oostende wordt er 7 dagen op 7 les aangeboden, maar parallel worden deze lessen ook nog eens aangeboden in Torhout en Wingene. Dat wil zeggen dat je meerdere keren per week dezelfde les kan volgen (zonder meerprijs). Na enkele basisjaren maken we een opsplitsing: enerzijds een groep die op een rustig tempo wil groeien en figuren goed onder de knie willen krijgen door regelmatige herhaling. Anderzijds willen we ook de mogelijkheid bieden aan koppels die het hoogste niveau nastreven en elk jaar blijvend nieuwe figuren willen aanleren in verschillende dansen. Zij stappen dan in, in cursussen die meerdere jaren duren, en na 36 jaar lidmaatschap worden nog steeds nieuwe figuren aangeleerd.

 

Daarnaast bieden we ook drie keer per week in de week lijndans aan (op moderne liedjes, of op latin-melodieën, dus niet enkel traditionele country deuntjes), of je kan je focussen op enkel de swing reeks (ook 2x in de week mogelijk), of de nieuwe Bachata of Salsa of Lindy Hop reeks. Wie Latin zonder partner wil dansen kan dit in de nieuwe “latin solo” reeks

 

Waarom we dit doen:

Onze familie is gebeten door het ‘dansvirus’ en we geven samen met onze collega’s met veel passie les. We zijn trots dat we vele mensen blij kunnen maken met onze ‘sport en ontspanning’.

Bij de eerste lessen zie je sommige heren met knikkende knieën binnenkomen (onder lichte dwang van hun vrouw?) maar ze zijn de eersten die zich na zo’n leuke les dan inschrijven!

We hebben letterlijk van onze hobby ons beroep gemaakt.

 

Het succes van dansen is het feit dat het een sport is maar tevens ook ontspanning biedt. Het belang van enkele uren sporten in de week is algemeen gekend en dansen is hiervoor een goede keuze: tijdens de lessen ben je een uur tot anderhalf uur in beweging en de meerdere soorten dansen zorgen er ook voor dat je alle spieren in je lichaam aan het werk zet. En wie nog intensiever wil dansen, kan zich op de vele oefenavonden volledig uitleven op de dansvloer. Anderzijds is het ook pure ontspanning: tijdens het swingen kan je je hoofd volledig leeg maken en uit de bol gaan met je partner. De combinatie ‘spieren activeren’  en ‘hersenen activeren’ is uniek en zorgt voor extra hersengymnastiek. En iedereen weet dat dit heel belangrijk is. Je leert figuren uit de officiële liga maar er is ook zeker plaats om eens te lachen en plezier te maken. Je bent samen met andere koppels die ook genieten van het dansen, en je legt er op die manier ook vele sociale contacten. Meest van belang is ook, dat je dit samen met je partner kunt uitoefenen.

 

Heb je een vraag voor ons, of kunnen we je helpen?  neem gerust contact met ons op

 

 

 

Tim – Bianca – Christine – Guido

Patriek – Bieke – Guido – Christine – Tim – Grace

Team van/voor de jeugd

Greg (Urban, showteam)

Lynn (Dancehall, Dancecrew)

Sofie (Urban, Modern)

Ipek (Urban)

Sien (Dancehall, High heels, clip)

Sylke (Urban, kleuters)

Lou (Hedendaags)

Milena (kleuters)

Fatiah (Orientaals)

Cindy (Ballet)

Bjorn (breakdance)

Manon (Modern)